Fotografie

Life is like photography, we develop from the negatives.
Ik bekijk de wereld als door een lens. Iedere dag, iedere situatie levert honderden potentiele beelden op en af en toe druk ik af. Er is zoveel moois om ons heen: om het te zien hoef je alleen maar te kijken. Mijn fotografie is direct, het leven zoals het is zonder technische trucs of Photoshop. Hoe dieper de rimpel, hoe mooier de kop. De mens is op zijn mooist als je hem vastlegt als zichzelf, met een spontane emotie.
Maar poseren mag ook. In mijn studio aan huis gebruik ik simpele belichting met een maximaal resultaat.
• Straatfotografie
• Portret, al dan niet in de studio
• Productfotografie
• Reisfotografie
Op zoek naar stockmateriaal van China en Zuid-Oost Azië? Ik heb 6 jaar in China gewoond en gewerkt en heb daardoor een archief van duizenden Azië-foto’s.

Cursus Digitale fotografie

Ga eens verder dan het groene knopje!

Je hebt een mooie spiegelreflexcamera en een spiffy lens. Natuurlijk ken je de begrippen ISO, diafragma en sluitertijd, maar hoe zat het ook al weer precies? Al die knopjes op je camera… lastig… het resultaat is vaak niet echt zoals je het had bedoeld: te licht, te donker, onscherp, een beetje saai…. Dus gebruik je in de praktijk meestal de automaat of een voorgeprogrammeerde keuze. Altijd goed…
Klinkt dit bekend? Fotografeer je graag maar gebruik je meestal alleen de automaat? Wil je meer uit je camera halen en creatievere foto’s maken? Je kan zoveel meer doen met je camera! Schrijf je in voor een cursus digitale fotografie en ontdek de mogelijkheden!
Techniek en creatie
Tijdens deze cursus neem ik je mee naar de basis van de fotografie. Wat is fotografie eigenlijk en wat gebeurt er in je camera? Je leert omgaan met de meest relevante technische aspecten van je camera en die van de lenzen, zodat je kwalitatief betere foto’s gaat maken. Maar vooral wil ik je leren ‘zien’: kijk met een creatieve blik naar de wereld om je heen… zie al hoe een foto wordt voordat je afgedrukt hebt.
Mijn ervaring
Fotografie begon voor mij toen ik 16 jaar was en ik de oude handmatige Minolta van mijn vader kreeg. Scherpstellen, lichtmeting en witbalans moesten voor iedere foto met de hand ingesteld worden. Bij beeldend kunstenaar en fotograaf Joop Romijn leerde ik de kunst van het zelf ontwikkelen en afdrukken van zwart/wit-film, portretfotografie en vooral het kijken met een foto-oog. Na een HBO-studie Media en een carrière in de uitgeverij- en reclamewereld, heb ik nog een jaar aan de Fotoacademie in Amsterdam gestudeerd, waarna ik als freelancer aan de slag ben gegaan. Van 2008 tot en met 2014 heb ik in Shanghai, China gewoond en gewerkt als docent digitale fotografie bij het Shanghai Community Center, een opleidingsinstituut voor volwassenen.
De cursus
De cursus Digitale Fotografie bestaat uit 6 lessen van ongeveer 2,5 uur:
– Introductie: wat is fotografie, basisbegrippen, hoe vang je het licht?
– Compositie – kinderen – dieren
– Landschap – natuur
– Portret
– Architectuur
– Herhaling – presentatie eindopdracht
Het maximale aantal deelnemers per cursus is 5 personen, zodat er optimale aandacht is voor vragen, ieders camera en het bespreken van werk.
Locatie: Randweg 103 Rotterdam
Kosten: Cursus van 6 lessen voor € 125,- inclusief reader en koffie en thee.
Nodig: bij voorkeur een spiegelreflexcamera met verwisselbare lens (lenzen), eventueel een compact camera met uitgebreide functionaliteiten (niet alle lesstof is geschikt voor compact camera’s. Overleg vooraf is aan te bevelen)
Voor meer informatie en aanmelden, info@talithavermaas.nl of bel 06-13159449

Portfolio